Salg av øl på boks øker

88,2 % av alt øl som selges i norske butikker er på boks, og av Hansa Borgs salg er 92 % av ølet som selges på boks. Dette er det flere gode grunner til.

Boks er en emballasjetype som:

  1. Lar ølet beholde den ferske ølsmaken mye lenger. Lys og luft er ølets verste fiender og kan forvandle et godt friskt øl til et øl med duft av katteurin (lysskadet) eller uggen/gammel duft (oksidert). Inne i boksen slipper verken lys eller luft til. Derfor holder ølets friskhet seg bedre. Boks er helt perfekt for øl med mye humle, som for eksempel IPA.

  2. Ikke knuser.  Knust glass er hverken bra for miljøet i sin helhet eller for bare bein og myke poter. Da er det jo helt genialt med boks!

  3. Kan stables. Det er mye lettere å stable bokser enn glassflasker, det er altså plassbesparende, og du kan få plass til enda mer grillmat i kjøleskapet.

  4. Er lett å ta med og enkel å åpne. Bokser veier mye mindre enn glass og er dermed lettere å bære med seg. Du trenger heller ingen opptrekker for å åpne en boks.

  5. Kjøles raskere ned enn glass!

Salg av øl på boks i Norge har økt med ca. 5 % fra 2013 og frem til i dag. Hansa Borg Bryggerier har hatt en økning på mer enn 6 % i salg av øl på boks i samme periode.

(Tall fra AC Nielsen Norge, per juni 2015)