Hansa Borg Bryggerier - Årets mat og drikkeprodusent 2015

Hansa Borg Bryggerier ble tildelt prisen Årets mat- og drikkeprodusent 2015. Prisen ble delt ut av statsråd Sylvi Listhaug, og mottatt av hovedtillitsvalgt Tor Bjørnar Nilsen og administrerende direktør Lars A. Midtgaard.

- Vi er selvsagt utrolig godt fornøyde! Dette er en utmerkelse som alle ansatte har bidratt til og som alle kan være skikkelig stolt av, sier Lars A. Midtgaard i en kommentar.

Prisen ble tildelt for fremragende arbeid med bedriftskultur, innovasjon og produksjonsutvikling, markedsføring, kompetanse og miljø.

Det var på NHO Mat og Drikkes temadag i går at prisen Årets mat- og drikkeprodusent 2015, ble delt ut.

I juryens begrunnelse står det: "Hansa Borg Bryggerier AS består av tre bryggerier som alle ble startet rundt 1850, samt Olden Brevatn som ble ervervet i 2006. Bryggeriet er norsk, familieeid og den nest største bryggeri- og drikkevareaktøren i Norge. Bedriften har totalt ca. 500 ansatte.

Bedriftens kjernevirksomhet er ølbrygging.

Bryggeriene i konsernet har tradisjoner tilbake til midten av 1800-tallet og dette setter sitt preg både på selskapet og kulturen.

Hansa Borg Bryggerier AS har de senere årene arbeidet bevisst med innovasjon og produktutvikling. Dette har blant annet resultert i lansering av en ny type spesialøl som har bidratt til å styrke merkevarene, lønnsom kategorivekst og økte markedsandeler.

Samarbeidet mellom ledelse og ansatte er godt og preget av respekt og god dialog.

Bedriften har en høy andel fagarbeidere innenfor kjernevirksomheten og arbeider kontinuerlig med å øke de ansattes kompetanse.

Hansa Borg Bryggerier arbeider kontinuerlig med miljø og i 2013 oppnådde selskapet en gjenvinningsprosent på 97 av avfall og biprodukter.

Bedriften hadde i 2013 en omsetning på 2 728 000 000 kroner og et årsresultat på 128 000 000 kroner."