Cider & Ferdigdrink
Cider-markedet i Norge er preget av den halvtørre til søte cideren, mens det i f.eks Storbritannia er den tørre cideren som er mest populær. Det finnes i all hovedsak tre typer cider; søt, semi-tørr (halv-tørr) og tørr. Fellestrekket for alle tre er at eplene spiller en sentral rolle.
Søt-cider, som vi kjenner best i Norge, er laget på fermentert eplejus, ofte med rundt 20 prosent epler. Produktet fremstår betraktelig søtere enn de tørrere variantene.
Den Britiske stilen er også laget på fermentert eplejus, men har oftest et betraktelig høyere jusinnhold og benytter også til dels siderepler, enkelt og naturlig. Eplene blir plukket, presset og fermentert før sidermakerne lager den endelige miksen som kommer ut til forbruker.
Grevens Cider
Vår Grevens Cider er markedsledende i Norge. Denne halvtørre til søte cideren har de tre mest populære cider-variantene hos norske forbrukere.
Det er smaker som pære, eple og skogsbær som appellerer mest, men det norske cider-markedet preges av stadig nye smaker og varianter.
Grevens Cider er en søt, fruktig og musserende cider med 4,7 % alkohol. Det er ca. 50 % mindre kalorier i variantene uten tilsatt sukker enn i de fullsukrede variantene.
I februar 2020 lanserte vi den første alkoholfrie cideren fra markedsleder Grevens. En fruktig og forfriskende alkoholfri cider med smak av eple. Eplene vi har valgt gir en perfekt balanse mellom søthet og syrlighet, og er et godt alkoholfritt alternativ til forbruker.
Bulmers
Bulmers ble grunnlagt av Percy Bulmer og hans bror Fred i 1887, og representerer det beste av engelsk cider-historie. Bulmers er en premium semi-tørr cider med en bred målgruppe fra begge kjønn. Distribueres i Norge til både dagligvare- og utelivsmarkedet.