Waldemars Mikrobryggeri

I Hansas gamle lokaler på Kalfaret startet vi opp på nytt med bryggerivirksomhet i 2006, men da i langt mindre skala enn tidligere. Waldemars Mikrobryggeri er etablert i hjertet av "gamle Hansa" - i samme bygg som i sin tid rommet Hansas staselige brygghus.

Nå er Bergens eget bryggeri tilbake der det hele startet. Byggets gamle storhet er gjenskapt - og igjen brygges det øl på Kalfaret. Mikrobryggeriets imponerende messingtanker befinner seg midt i restauranten Kalfaret Brygghus, til begeistring for restaurantens gjester og ølinteresserte.

Mikrobryggeriet benyttes i dag til å brygge fra gamle ølresepter på nytt og utvikle helt nye øl. Til dette er mikrobryggeriet godt egnet ettersom det er mulig å brygge øl i langt mindre skala enn i de store bryggtankene som ellers benyttes. Men mikrobryggeriet leverer også tradisjonsrike skummende drikkevarer til restauranten. Og gjestene der kan smake på eksklusive ølsorter som ikke er å få kjøpt andre steder i Norges land.  

På Waldemars Mikrobryggeri lager Hansas kunnskapsrike og erfarne bryggere det beste ølet de kan, noe som borger for kvaliteten. 

I tilknytning til bryggeriet og Kalfaret Brygghus finnes også selskapslokaler. I festsalen, eller Hansasalen, som tidligere rommet Hansas store bryggpanner i kobber er det stadig vekk gjester i festlig lag som blant annet kan ta det spektakulære freskomaleriet av Alf Rolfsen nærmere i øyesyn. Motivet er en parafrase over Edvard Griegs liv og musikk.

Freskomaleri i festsalen, Kalfaret Brygghus

Bildet er et utsnitt fra veggmaleriet som ble malt i 1967, 100 år etter at Henrik Ibsen skapte sitt dramatiske dikt om Peer Gynt.

Fra 2006 til 2017 rommet de gamle bryggerilokalene også Hansa Museum, med gamle gjenstander fra bryggeriets historie.