Verdens beste smaksatte alkoholfrie øl

Clausthaler Radler Grapefruit ble kåret som verdens beste smaksatte øl med lav eller ingen alkohol (NoLo) under World Beer Awards 2022.

Dette bekrefter at radleren som inneholder 50 % Clausthaler Original og 50 % grapefruktdrikk er den ultimate forfriskningen for enhver anledning.

Radler er en stor kategori i utlandet, som med Clausthaler Radler har begynt å få et fotfeste også i Norge.
– I dag er radler det subsegmentet innen alkoholfritt øl som er i størst vekst i både volum og verdi, og vi har store forventninger til markedet og den videre utviklingen i kategorien, sier merkevaresjef for Clausthaler, June Vorraa.

Hun tilføyer at produktet er lettdrikkelig og gir rom for nye brukssituasjoner og hverdagskonsum, som et godt alternativ til både øl og brus. 
– I tillegg rekrutterer radler nye forbrukere inn i alkoholfrittkategorien, sier hun.

Clausthaler Radler Lemon er Norges første og største alkoholfrie radler i dagligvarehandelen, med et salgsvolum på 450 000 liter i 2022. Clausthaler Radler Grapefruit er på en topp 3, med 150 000 liter solgt hittil i år*.

Hansa Borg Bryggerier har siden 2017 gradvis bygget kjennskap og interesse for radler-segmentet innenfor NoLo-kategorien. De siste årene har flere aktører kommet på banen med sine tolkninger av radler. I 2021 stod radler-segmentet for 2 millioner liter – 1,5 millioner av disse literne kom fra Hansa Borg Bryggerier. 

World Beer Awards 2022 - Winners

  

FAKTA:

  • Hansa Borg Bryggerier lanserte den første radleren på markedet i Norge i 2017 (Clausthaler Radler Lemon)
  • I 2020 lanserte Hansa Borg Bryggerier nyhetene Clausthaler Radler Grapefruit (kl. A) og Hansa Radler (kl. B). Begge produktene ble relansert i fast sortiment i 2021.
  • Clausthaler er det største alkoholfrie ølmerket i Europa og feiret 30 år i det norske markedet i 2020.
  • Hansa Borg Bryggerier har avtale med Radeberger Gruppe om produksjon, distribusjon, salg og markedsføring av Clausthaler i Norge.
  • Clausthaler Original ble i 2020 sertifisert med «Superior Taste Award» for sin høye kvalitet av velrennomerte International Taste Institute.
  • Clausthaler Radler Grapefruit ble kåret som verdens beste smaksatte øl med lav eller ingen alkohol (NoLo) under World Beer Awards 2022.

 *Kilde: Nilsen 2022.