Over 100 000 enheter reddet!

I november 2021 testet Hansa Borg for første gang salg av overskuddsvarer gjennom matredderappen Too Good To Go. Ett år inn i samarbeidet har Hansa Borg reddet totalt 4 764 porsjoner med drikkevarer, som tilsvarer 107 042 enheter, fra sine butikkutsalg i Bergen, Sarpsborg og Oslo.

– Dette er virkelig en milepæl å være stolt over. Vi i Too Good To Go er veldig glade for den innsatsen Hansa Borg har gjort for å redde så mye drikke fra å gå i vasken, sier Johan Ingemarsson, daglig leder av Too Good To Go Norge.

Over 70 000 enheter er reddet fra Hansabutikken i Bergen, som også var først ute med å teste ut løsningen. Om lag 30 000 enheter er reddet fra Cash & Carry i Sarpsborg, mens det resterende er reddet fra butikkutsalget i Oslo.

– Vi har gjennom 2022 hatt et tett samarbeid med Too Good To Go for å begrense matsvinn og gi nytt liv til produkter som ellers ville blitt destruert. I stedet for å helle ut brus, jus og andre alkoholfrie overskuddsvarer er de solgt videre til lavere pris. Det er gledelig at vi nylig nådde milepælen med over 100 000 flasker og bokser reddet, sier Stina Kildedal-Johannessen, som er leder kommunikasjon og bærekraft i Hansa Borg.

Prisen på varer som kjøpes gjennom appen er ca. 1/3 av utsalgspris i butikk + pant. Varene selges som «forundringspakke», som er en del av konseptet til Too Good To Go. Kjøper vet derfor ikke med sikkerhet hva de kjøper, annet enn at det er et brett med 0,5 l eller 0,33 l alkoholfri drikkevare.

– Too Good To Go kan fortelle oss at vi har stor etterspørsel fra kundene, god synlighet og en høy rating på service og innhold (4,7/5). Det er gøy med positiv respons – og ikke minst at vi er med på å redde drikkevarer, sier Kildedal-Johannessen.

 

Hansa Borg er Matvettbedrift, med mål om å halvere sitt matsvinn innen 2030. Drikkevareselskapet gjennomfører ulike tiltak for å begrense matsvinn, som donasjon av alkoholfrie overskuddsvarer, samarbeid med alternative salgskanaler, i tillegg til salg gjennom Too Good To Go.

Om Too Good To Go
Matredder-app som finnes i 17 land. Knytter butikker og andre matbedrifter med varer til overs sammen med folk som vil kjøpe mat/drikke til redusert pris.
Siden Too Good To Go kom til Norge i 2016 er det solgt 9 millioner forundringsposer med overskuddsvarer gjennom appen. 1,9 millioner brukere har lastet ned appen her til lands.
4 200 matbedrifter selger overskuddsvarer gjennom appen, som er ett av flere tiltak de kan ta i bruk for å slippe å kaste mat.
Too Good To Go samarbeider også med aktører i matbransjen om å sette matsvinn på dagsordenen, og jobber for å inspirere til svinn kutt gjennom ulike kanaler.

Foto: Too Good To Go