Radler hele året

Alkoholfritt øl har hatt en sterkere vekst enn alkoholholdig øl de siste årene. Vi opplever spesielt stor etterspørsel etter drikkevarer som er forfriskende, har mindre bitterhet, mer smak og som også er noe annet enn bare øl.

– Vi jobber aktivt med å tilby gode og nye drikkeopplevelser til våre kunder. I mai kom vi tilbake med Clausthaler Radler Grapefruit, som var en salgssuksess da den ble lansert for første gang som limited edition sommeren 2020. Nå kommer den endelig i fast sortiment, sier merkevaresjef for Clausthaler, Henriette Berland.

Hansa Borg driver radler-kategorien i Norge, som nå tilsvarer over en million liter årlig (Kilde: Nielsen MAT per uke 29), og har gjort suksess med både Hansa Radler Grapefrukt med en alkoholprosent på 2,4 %, alkoholfrie Clausthaler Radler Lemon, som kom i fast sortiment i butikk i februar 2020 og Clausthaler Radler Grapefruit.

Markedet for alkoholfritt øl hadde en vekst på nærmere 30 prosent i 2020 og vi opplever spesielt stor etterspørsel etter drikkevarer som er forfriskende, har mindre bitterhet, mer smak og som også er noe annet enn bare øl.

– Clausthaler Radler Lemon har doblet volumene hvert eneste år siden lanseringen i 2017. Forbruker ønsker seg flere smaker og alternativer. Det er derfor gledelig å kunne informere om at Clausthaler Radler Grapefruit, som inneholder 50 % alkoholfritt øl og 50 % leskedrikk, fra uke 38 er på plass i fast sortiment i butikk, sier Berland.

Satser alkoholfritt
NoLo (no or low alcohol)-trenden har nådd Norge og salget av både alkoholfritt øl og lettøl er i vekst. Hansa Borg har store forventninger til markedet og den videre utviklingen innen både radler-, lettøl- og alkoholfrittkategorien.

Hansa Borg satser i dette området, både ved å tilby større valgfrihet til forbruker i dagligvarehandelen og ved å samarbeide med utelivskunder for å sikre at alle som selger produkter fra Hansa Borg også skal kunne tilby alkoholfrie alternativer til sine kunder. Formålet er å legge til rette for mer ansvarlig drikking.

Alkoholfritt er spesielt i vekst blant dem som er opptatt av sunnhet og helse. Særlig til hverdags eller sammen med barn er det attraktivt å velge alkoholfrie drikkevarer fremfor alkoholholdige. I tillegg er alkoholfritt øl en god restitusjonsdrikk etter trening.