Endelig julebrustid

Julen nærmer seg med stormskritt og nå kan våre julebrusfavoritter endelig kjøpes i butikk!

Tradisjon, nostalgi og nytelse er ord som alle beskriver den søte juletiden. Det er tiden hvor vi stopper opp og reflekterer rundt de begivenheter og tradisjoner vi forbinder med denne tiden – og sikkert også en av grunnene til at så mange engasjerer seg i fenomenet julebrus. Noen synes nok det er tidlig med julebrus i uke 42, men mange venter også utålmodig og har tatt kontakt for å høre om når julebrusen vår kommer i butikk.

Smak og behag varierer med geografien
Tradisjoner henger tett sammen med landets ulike regioner. Hansa Borg Bryggerier ivaretar dette ved å tilby regionale julebrusvarianter og er blant de førende julebrusaktører i Norge, spesielt i vest, sør og i øst.

Hvordan folk i ulike deler av landet mener at julebrusen skal se ut og smake, varierer fra region til region. På Sørlandet skal julebrusen være gyllen og ha en fyldig smak. Her er CB julebrus svært populær. I det indre Østland finnes flere preferanser. Her er både den gylne og den røde julebrusen populære. Under merket Borg finnes begge varianter. På Vestlandet har man lignende preferanser som deler av Østlandsområdet, her skal julebrusen være rød og ha smak av bringebær. Hansa Julebrus har over flere år vært den største julebrusvarianten i dette området. I fjor feiret Hansa Julebrus 50 år, noe vi markerte med lansering av Hansa Julebrus Lett på glassflaske. En ny variant som raskt ble en juleslager.

I år leverer vi ut rundt tre millioner liter julebrus fra Hansa Borg Bryggerier. God førjulstid 😊

Foto: Mariann Hillestad