Takk for i år!

2020 har vært et år utenom det vanlige og hele samfunnet er hardt preget av koronapandemien og påfølgende tiltak.

For Hansa Borg Bryggerier sin del har dette vært et meget spesielt år. Heldigvis har vi unngått omfattende smitteutfordringer inne på anleggene våre (Hansa Bryggeri, Borg Bryggerier, CB, Olden og Nøgne Ø), noe vi er svært takknemlig for. Året har likevel vært utfordrende. Delvis nedstenging av utelivet har ført til permitteringer og omsetningssvikt i dette området. Dagligvaresalget har vært bra, men ikke så godt at det har veiet opp for utfordringene i uteliv, til tross for at produksjonen har gått for fullt hele året og vi har nådd flere produksjonsrekorder på våre tappelinjer. Det har vært mange tøffe tak og usikkerhet. Vi er stolte og takknemlige for den fantastiske innsatsen de ansatte har lagt ned i 2020.

Stenging av utelivet, avlysing av konserter, festivaler og arrangementer har ført til at norske serveringssteder gjennom året har mistet omsetning. For mange har dette vært virksomhetskritisk, og lokale arbeidsplasser står i fare for å forsvinne. Hvis vi vil ha et levende sentrum, må vi handle lokalt og spise/drikke lokalt. Vi oppfordrer de som kan til å bruke byen sin gjennom julen og vinteren. Dørene stenger tidligere enn vanlig, men mange holder åpent og det er gode smitteverntiltak de fleste steder.

Et lite lyspunkt denne høsten var da DLF Dagligvareleverandørenes forening i oktober tildelte Hansa Borg DLFs Innovasjonspris for Hansa Mango IPA. Begrunnelsen var at innovasjonen har demonstrert en tydelig verdiskapning både for handelen og forbruker. Takk til DLF, kunder og forbrukere for mange gode tilbakemeldinger og et engasjement uten sidestykke! Vi ser frem til å komme tilbake med produktet i handelen i første lanseringsvindu 2021 (februar).

Hansa Borg har som mål å være et klimanøytralt konsern innen 2030. Vi ser positive effekter av vårt bærekraftsarbeid dette året. Vi har kuttet 27 tonn plast og 25 tonn papp fra produksjonen, og flyttet nærmere 40 tonn fra jomfruplast til resirkulert plast. Effektiv distribusjon og godt utnyttet transport er et vesentlig moment i vår strategi for bærekraft. Fra 1. januar utvider vi vårt distribusjonssamarbeid til uteliv med Tine. Samarbeidet styrker vår fleksibilitet, samtidig som det fjerner nesten 200 000 km fra vei og kutter CO2-utslippet med over 150 tonn per år.

Vi ønsker med dette å takke våre samarbeidspartnere og kunder for samarbeidet gjennom annerledesåret 2020. Vi håper på mange positive muligheter sammen i året som kommer.

Til alle dere som handler drikkevarer fra Hansa Borg Bryggerier – tusen takk for at dere velger våre produkter. Vi lover å komme med både tradisjonelle og nye, spennende drikkevarer av god kvalitet også i 2021.

Riktig god jul!

Hilsen alle oss i Hansa Borg Bryggerier