Hansa Julebrus 50 år

1970 var året da Hansa Julebrus kom for salg i handelen for første gang – rød i fargen, med deilig smak av bringebær.

Julebrusen som Hansa lanserte i 1970 var et helt nytt produkt basert på nye essenser og en ny resept, testet i måneder forut for lanseringen den siste uken i november 1970. Hansas Julebrus var således «en skikkelig julebrus» - et helt nytt produkt med rød farge og smak av bringebær.

Bergenserne har lenge hatt en forkjærlighet for bringebærbrus. Hansa Bringebærbrus kom på markedet allerede rundt 1910. I 1962 ble den erstattet av Eventyrbrusen, som var på markedet frem til julebrusens inntog i 1970. Dette er kanskje noe av grunnen til at julebrusen fra Hansa ble så populær.

Fenomenet julebrus
Tradisjon, nostalgi og nytelse er ord som alle beskriver den søte juletiden. Det er tiden hvor vi stopper opp og reflekterer rundt de begivenheter og tradisjoner vi forbinder med denne tiden – og sikkert også en av grunnene til at så mange engasjerer seg i fenomenet julebrus.

Tradisjoner henger tett sammen med landets ulike regioner. Hansa Borg Bryggerier har valgt å ivareta dette ved å tilby regionale julebrusvarianter produsert fra hvert av sine lokale bryggerier (Borg, CB og Hansa) og er blant de førende julebrusaktører i Norge, spesielt i vest, sør og i øst.

Smak og behag varierer med geografien
Hvordan folk i ulike deler av landet mener at julebrusen skal se ut og smake, varierer fra region til region.

I sør skal julebrusen være gyllen og ha en fyldig smak. CB julebrus er svært populær på Sørlandet, faktisk så populær at den tidvis er mer etterspurt enn de faste bestselgerne i butikk.

I det indre Østland finnes flere preferanser. Her er både den gylne og den røde julebrusen svært populære. Under merket Borg finnes begge varianter.

I Vestland har man lignende preferanser som deler av Østlandsområdet, her skal julebrusen være rød og ha smak av bringebær. Hansa Julebrus har over flere år vært den største julebrusvarianten i dette området.

For å feire 50-årsjubileet kommer Hansa nå med Hansa Julebrus uten sukker på glassflaske – noe forbruker har etterspurt.

 

Pressekontakt:
Stina Kildedal-Johannessen
stina.kildedal-johannessen@hansaborg.no
M: 934 12 301