Verdens første tørrhumlede alkoholfrie juleøl

Santa Clausthaler er brygget på ny resept i år, og er nå verdens første tørrhumlede alkoholfrie juleøl, og også et av de første ufiltrerte alkoholfrie ølene med Cascade humle.

Med en ny resept på Santa Clausthaler og flere alkoholfrie spesialølvarianter vil Clausthaler styrke sin posisjon innen alkoholfritt øl i Norge.

Nye Santa Clausthaler
Det klassiske juleølet fra Clausthaler har i år fått en ny og fyldigere smak, med mer humlekarakter og et tydelig maltpreg. – Vi er veldig spent på hva forbrukerne syns om den nye smaken, for dette er en Amber Ale med ekte karakter. Fyldig og humlete med hint av karamell og en tydelig ettersmak av sitrus, forteller Langvold.

Santa Clausthaler er verdens første tørrhumlede alkoholfrie juleøl, og også et av de første ufiltrerte alkoholfrie ølene med Cascade humle. - Det er brygget som et ekte juleøl og passer til all slags julemat, sier merkevaresjefen.

Alkoholfrie spesialøl
Radeberger Gruppen er Tysklands største bryggeri med over 80 ulike merkevarer, og Clausthaler er en av de største merkevarene i bryggeriets portefølje. Da Hansa Bryggeri første gang presenterte det alkoholfrie ølmerket i Norge i 1990 var det lite å velge i fra før, og responsen var enorm, siden den gangen har nordmenn omfavnet det tyske alkoholfrie ølet, og med økt interesse for øl og spesialøl har også Clausthaler innovert, og har i dag fire ulike alkoholfrie øl i Norge.

-I tillegg til pilsnervarianten Classic har vi en hveteøl, eller «Weizen», en «Pale Lager», og selvfølgelig en juleøl, Santa Clausthaler. Vi ser at interessen for alkoholfritt spesialøl har vokst i takt med interessen for spesialøl generelt, forteller merkevaresjef for Clausthaler i Hansa Borg Bryggerier, Yung Shin Merete Langvold.

Norge – Clausthalers tredje største marked i verden
Clausthaler eksporteres i dag til over 50 land. Hvorav Norge er det tredje største markedet etter Østerrike som nummer to, og USA som det desidert største. Det alkoholfrie ølmerket ble første gang lansert i 1979 og markedsført under slagordet «Alkoholfri, men en svært god øl». Mye har endret seg siden den gangen, men Clausthaler er fremdeles en svært god øl.