Rekordsalg av julebrus i 2009

2009 var et rekordår for alle julebrusvariantene fra Hansa Borg Bryggerier, med en salgsøkning på ca. 15 % for julebrusen fra Hansa og 20 % for CB Julebrus.

Julebrusene fra Hansa og CB var rekordpopulære i sine regioner, og nytt i 2009 var at Borg julebrus var tilgjengelig over hele landet i ICA-kjedens butikker, noe som ga stor økning i salget av julebrusen fra Østfold også utenfor regionen.

- Vi har hatt en økning i salget på Hansa Julebrus med omkring 15 % i Hordaland og Sogn & Fjordane, forteller marketingsjef Marvel Skreien. Fra julebrusen var tilgjengelig i butikk i midten av oktober og ut året har Vestlendingene konsumert nesten en million liter julestemning på flaske, eller Hansa Julebrus.

Også julebrusen fra CB økte i popularitet fra 2008 til 2009 og solgte ut fra bryggeriet i Kristiansand i overkant av 1,2 millioner liter! Trenden de siste årene har vært at Sørlendingene i stadig større grad velger den gylne julebrusen fra CB fremfor andre brusvarianter i julemånedene.

- I sør har vi på andre året tilbudt en sukkerfri julebrus, og denne har hatt en formidabel økning i salget sammenlignet med 2008, forteller Skreien. Hun føyer også til at den sukkerfrie varianten nesten ikke solgte i det hele tatt på Vestlandet og i Østfold i 2008 og derfor ikke ble produsert i disse regionene i fjor.

Borg Julebrus var også populær som aldri før i 2009, og solgte godt også utenfor Østfold. Julebrusens foretrukne farge og smak varierer med hvilke landsdel en befinner seg i, og i Østfold er smaken delt. Der har de både en gyllen og en rød julebrus. I 2009 viser salgstallene at det er den røde julebrusen fra Borg som har vært mest populær av de to.

Det har vært en økende trend de siste årene at julebrus har blitt betegnet som en viktig del av forberedelsene frem til jul og som en faktor til julestemning, gjerne sammen med pepperkaker.

Les også: Julebrus og tradisjoner