Storkontrakt til Hansa Borg

Hansa Borg inngår omfattende prestisjeavtale med Schweppes, verdens eldste brusmerke, for det norske markedet.

Hansa Borg Bryggerier AS har inngått en langsiktig og eksklusiv lisensavtale med Schweppes International Limited om å stå for all produksjon, distribusjon, salg og markedsføring av Schweppes i Norge. Avtalen omfatter samtlige salgskanaler, og trer i kraft 1. januar 2009.

- Det er med stolthet, og samtidig en viss ydmyket, vi nå overtar ansvaret for Schweppes. Denne avtalen vil i vesentlig grad øke vår omsetning og inntjening i årene som kommer, sier administrerende direktør Lars A. Midtgaard i Hansa Borg, som blant annet står bak merkevarer som Hansa, Borg, CB, Grevens Cider og Olden.

Schweppes, som er verdens eldste brus, ble unnfanget av tyskeren Jacob Schweppe i 1783. I over 20 år har Ringnes vært Schweppes’ enerepresentant i Norge.

- Våre regionale bryggerier produserte Schweppes på lisens frem til 1987, og det føles nå som om disse ikonene kommer hjem igjen. Vår ambisjon er å videreutvikle porteføljen til Schweppes International for det norske markedet, slik at Hansa Borg blir en enda større aktør i bruskategorien, sier Midtgaard.

Hansa Borg-konsernet er i sterk fremgang både innenfor øl, brus og vann. Nylig ble det kjent at bryggeriet kapret fergerederiet Color Line som kunde, og bryggeriet ble tidligere i år eneleverandør til Den norske Operaen.