Med kjærlighet til Hansa i 125 år

I 125 år har bergenserne både kritisk og lojalt støttet opp om bryggeriet sitt, slik bergensere ofte gjør når de viser sitt engasjement. Det setter vi stor pris på! I anledning jubileet har vi laget en historiefilm som både tar oss tilbake til svunne tider, men som også er en befestning av bryggeriets posisjon og fremtid.

I Hansa er det medarbeidernes lidenskap og lojalitet, sammen med merkevarenes kvalitet som gjennom årene har gitt oss en solid posisjon i øl- og drikkevarebransjen, og gitt alle bergensere grunn til å være stolte.

Hansa i blodet
Hansa har siden 1891 hatt 669 medarbeidere med mer enn 25 års fartstid i bedriften. Av disse har 514 oppnådd 30 års tjenestetid og 166 har kunnet smykke seg med 40 års tjenestetid. Går vi så til 50 år i Hansas tjeneste finner vil 12 personer, så langt. Det må sies å være unikt. Det vitner ikke bare om en solid arbeidsplass med høy trivsel, men også om en lidenskap for det vi driver med som går langt utover det en ansatt vanligvis har i forhold til arbeidsplassen sin.

Unik posisjon i Bergen
Jubileum er tid for tilbakeblikk og refleksjon, men også for å bruke erfaring, kunnskap og tradisjoner som grunnlag for det vi gjør i fremtiden. Entusiastiske ansatte, og ikke minst entusiastiske bergensere, har gjennom årene bidratt til at bryggeriet nærmest har blitt for en institusjon å regne her i byen mellom de 7 fjell. Det er en posisjon vi er ydmyke for å besitte, og som vi jobber hardt for å opprettholde.

Grunnleggeren av Hansa bryggeri var også grunnlegger av Fløybanen. Waldemar Stoud Platou er fremdeles et stort forbilde i bryggeriet. Både når det gjelder engasjement, gjennomføringskraft og evne til å skape produkter av høy kvalitet. Gjennom tidene har bryggeriet stått for oppstart av restauranter, opprettholdelse av hoteldrift, sponsing av store og små idrettsarrangement, nye bosskurver i byens gater og på turhytter, subsidiering av barnehjem og giver av redningskjelker i fjellene på Vestlandet. Under krigen var bryggeriet også sentral i sanitetsarbeid, og som hvelv for oppbevaring av byens verdifulle kunst og bankpapirer.

Hansa Bryggeri liker også å være der det skjer, sammen med bergenserne, og har tradisjon for å bidra under konserter, festivaler og andre begivenheter. Begivenhetene står i kø på denne tiden av året i Bergen, med konserter og kanskje vårt største bidrag i år – samarbeidet med Bergen Kommune om Hansadagene. Og sist, men ikke minst, har vi lange tradisjoner sammen med Sportsklubben Brann. For Bergens stolthet signerte sin første sponsorkontrakt noensinne med nettopp Hansa.

Størst i Bergen - og i landet
Fra å være bergensernes og Vestlendingenes helt egne øl under ølmonopoltiden har merkevaren Hansa blitt et høyt verdsatt øl også i resten av landet. For Hansa-merket er faktisk Norges mest solgte norske ølmerke!

Mye har endret seg siden vi først begynte å brygge; hovedsakelig teknologien. Nå tappes det ikke lenger for hånd og vi har ikke håndtegnede etiketter som klistres manuelt på flaskene, men fokus på kvalitet og smak er det samme.

Hansa Bayer, som var det første ølet bryggeriet lanserte, brygges fremdeles, til glede for mange. Nå er vi med på en ølrevolusjon, og har de siste årene lansert en rekke nye øl, og mange av dem har allerede blitt favoritter, ikke bare blant bergensere, men også i resten av landet. Vi er stolte av hva vi har fått til. Vi har spredd glede, nytelse og smak i 125 år!