Hansa Mango IPA overgår alle forventninger

Hansa Mango IPA slår alle rekorder innen markedet for spesialøl, med en etterspørsel som overgår det bryggeriet klarer å produsere. – Responsen har vært og er fantastisk, men vi beklager at det i perioder er vanskelig å få tak i produktet, sier Niklas Minken, kommersiell direktør i Hansa Borg Bryggerier.

Takk og unnskyld!
Hansa Mango IPA ble første gang lansert som limited edition i 2019. 280 000 halvliterbokser ble revet ut av butikkhyllene og selskapet planla og så frem til ny lansering i februar 2020, av et mye større volum.

– Vi tidoblet volumet fra 2019, da vi planla 2020, for å sikre å kunne levere nok varer til våre kunder. Første brygg for 2020 ble tappet allerede i starten av desember, for å sikre volumet. Dessverre har det vist seg at oppstartsvolumet på 1 million halvliterbokser var for lite, forklarer Minken.

Etterspørselen etter Hansa Mango IPA har overgått alle forventninger. Per uke 18 var det solgt mer enn 1,5 millioner halvliterbokser ut av butikk og tørsten etter spesialølet ser ikke ut til å bli slukket med det første.

Brygger mer, men det tar tid!
Det tar rundt fem uker å brygge et brygg med Hansa Mango IPA. I tillegg er produktet komplisert å produsere, med innsatsfaktorer som ikke er enkle å oppdrive på kort sikt.

Hansa Borg Bryggerier kom i gang med en jevn produksjon av Hansa Mango IPA i uke 14. I mai og juni vil det komme en jevn strøm av produktet i butikkene.     

– Vi får svært mange henvendelser fra forbrukere over hele landet som leter etter Hansa Mango IPA. Enkelte kjører flere mil for å få tak i produktet, og kjøper inn til venner og naboer når de endelig finner. Responsen er fantastisk og vi setter stor pris på interessen. Vi kan betrygge dere med at vi jobber på spreng for å levere nok Hansa Mango IPA, legger merkevaresjef for Hansa, Ann-Therese Samuelsen, til.  

Takk for tålmodigheten!

 

Om Hansa Mango IPA

  • Ølet er en «hybrid» mellom lettdrikkelig øl og spesialøl
  • Tidenes beste lansering fra Hansa Borg
  • Hansa Mango IPA har i perioder vært Hansa Borg sin tredje største variant ut av butikk, bak Hansa Pils og Hansa Fatøl
  • Hansa Borg produserer for fullt og det kommer varer ut fra bryggeriet hver uke i mai og juni
  • Unngår man hamstring er det et håp om at alle snart får tak i Hansa Mango IPA i sine nærområder!