flaskelinje_dobbel.jpg

Om oss

Med i overkant av 400 medarbeidere er Hansa Borg Bryggerier AS Norges største norskeide bryggeri- og drikkevareaktør. Vi utvikler selskapet og vårt sortiment kontinuerlig og er en viktig aktør i utviklingen av norsk bryggeri- og mineralvannsindustri.

Hansa Borg består av Borg Bryggeri i Sarpsborg, Christianssands Bryggeri (CB) i Kristiansand, Hansa Bryggeri i Bergen og vårt produksjons- og tappeanlegg for Olden naturlig mineralvann i Oldedalen i Nordfjord. Høsten 2013 kjøpte vi 54,44 % av aksjene i det Grimstadbaserte småbryggeriet Nøgne Ø, og er veldig glad for å ha fått dem med i vår bryggerifamilie. I Bergen har vi også Waldemars Mikrobryggeri i Hansas gamle lokaler på Kalfaret, hvor ølbrygging i mindre skala gir mulighet for å utvikle og prøve ut nye øltyper.

Til sammen har vi over 400 års bryggerierfaring og leverer øl, sider, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet. Våre bryggerier er leverandør av noen av de største norske ølmerkene. I tillegg supplerer internasjonale merker våre solide nasjonale- og regionale merkevarer. Selv om øl er kjernen av vår virksomhet kan vi tilby velsmakende produkter fra et bredt varesortement som også omfatter Olden naturlig mineralvann, ulike brusprodukter, eplemost, juice og sterkere alkoholholdige drikker. Vi er stolte av våre sterke merkevarer!

Vår suksess bygger på entusiastiske medarbeidere som mestrer bryggerihåndverket – et håndverk som har tradisjoner i nærmere 3000 år her i landet. Vi er glade for å ivareta et håndverk hvor kvalitet i alle ledd er en forutsetning for den gode smaken.  

Antall fast ansatte per juni 2016 som hører til våre regioner i:

  • Bergen; 218 ansatte (inkludert salgsteam i område vest og nord)
  • Sarpsborg; 129 ansatte (inkludert salgsteam i område øst)
  • Kristiansand; 62 ansatte (inkludert salgsteam i område sør)
  • Olden; 10 ansatte

Totalt antall fast ansatte er 419.

Driftsresultat
Driftsresultatet for 2015 ble på ca. 117 millioner kroner.

Omsetning
I 2015 hadde Hansa Borg en omsetning på omlag 2,7 milliarder kroner (inkl. særavgifter).

Produksjon i 2015
Mineralvann: Ca. 4 mill. liter
Øl og sider: Ca. 68 mill. liter
Vann: Ca. 12 mill. liter
 
Produksjonsvolum totalt for 2015 var om lag 84 mill. liter.

Les også mer om våre bryggerier;
Hansa, Borg, Christianssands Bryggeri og Nøgne Ø, og om vårt produksjonsanlegg i Olden.