Starter_m_eple_720.jpg

Cider

Cidermarkedet i Norge er preget av den halvtørre til søte cideren, mens det i f.eks Storbritannia er den tørre cideren som er mest populær. Det finnes i all hovedsak tre typer cider; søt, semi-tørr (halv-tørr) og tørr. Fellestrekket for alle tre er  at eplene spiller en sentral rolle.

Søt-cider, som vi kjenner best i Norge, er laget på fermentert eplejuice, ofte med rundt 20 % epler. Produktet fremstår betraktelig søtere enn de tørrere variantene.

Den Britiske stilen er også laget på fermentert eple-juice, men har oftest et betraktelig høyere juiceinnhold og benytter også til dels cider-epler, enkelt og naturlig. Eplene blir plukket, presset og fermentert før cider- makerne lager den endelige mixen som kommer ut  til forbruker.

Grevens Cider
Vår Grevens Cider er markedsledende med ca. 51 % markedsandel i Norge. Denne halvtørre til søte cideren har de tre mest populære cidervariantene hos norske forbrukere.

Det er smaker som pære, eple og skogsbær som appellerer mest, men det norske cidermarkedet preges av stadig nye smaker og varianter.

Grevens Cider er en søt, fruktig og musserende cider med 4,7% alkohol. Det er ca. 50% mindre kalorier i variantene uten tilsatt sukker enn i de fullsukrede variantene.

Orchard Thieves
Orchard Thieves er en semi-tørr cider.
Reven er helt sentral i merkevaren, og internasjonalt spiller Orchard Thieves på «The Fox who steals the best from nature». Cidermerket har et stilrent design og skiller seg fra de fleste andre ciderne i norsk dagligvare, både med hensyn til design og til innhold med et juiceinnhold på hele 75 %.

Bulmers
Bulmers ble grunnlagt av Percy Bulmer og hans bror Fred i 1887, og representerer det beste av engelsk cider-historie. Bulmers er en premium semi-tørr cider med en bred målgruppe fra begge kjønn. Distribueres nå i Norge for både dagligvare- og utelivs-markedet.