Glass og rengjøring

Glassenes form, bruken av glassene og rengjøringen av disse har mye å si for hvordan ølet smaker og skummer.

Tips til bruk av riktige glass
Glasset skal presentere ølet på en best mulig måte slik at kullsyren bevares i ølet, og skummet blir liggende som en ”skumhatt” på toppen. Det er viktig at ølet drikkes innen rimelig tid slik at en unngår dovent og for varmt øl.

Vasking av ølglass
Dette er veldig viktig og ikke godt nok vektlagt. Generelt er problemet rester av fett på og i glasset. Et kombinert melke- og ølglass må derfor unngås! Melkefettet som legger seg på glassene i oppvaskemaskin og oppvaskekum ødelegger ølets tekstur slik at det ikke får skummet skikkelig og ølet blir fort tamt.

Vask derfor alltid ølglassene for seg selv i oppvaskkummen og oppbevar glassene slik at ikke fett legger seg på dem etter at de er vasket. Kanskje ikke det du har mest lyst til å bruke tid på, men da får du et friskt og godt skummende øl i glasset - den ultimate gleden med godt øl!