bygg_skilt.jpg CB_merke_ute_446.jpg Hansalogo.jpg Nogne-O-bryggeri_dus.jpg

Bryggerier

Hansa Borg Bryggerier består av de tre tradisjonsrike bryggeriene Hansa, Borg og CB (Christianssands Bryggeri) og mikrobryggeriet Waldemars i Bergen. Selv om ølbrygging utgjør størstedelen av vår virksomhet produserer vi også en rekke ulike typer mineralvann samt cider ved våre anlegg.

Vi har også et svært moderne tappe- og produksjonsanlegg for Olden naturlig mineralvann i Oldedalen i Nordfjord.

I november 2013 kjøpte Hansa Borg Bryggerier aksjemajoriteten i Nøgne Ø. Det lille bryggeriet i Grimstad har vært en viktig aktør i utviklingen av mikrobryggerier i Norge, og ølet deres er viden kjent for sin kvalitet og kompromissløshet, både i inn- og utland.

Les mer om Nøgne Ø

Austmann Bryggeri i Trondheim ble en del av Hansa av Hansa Borg Bryggerier i 2016 (50% eierandel). Bryggeriet holder til på Høvringen i Trondheim og er blandt Norges største håndverksbryggeri. Bryggeriet ble startet av gründerne Thomas Sjue, Vinko Lien Sindelar og Anders Cooper i 2013.

I løpet av sine første to år med brygging lansert austmennene over 60 ulike øl. I 2015 produserte de over 250 000 liter øl, hvorav 15% gikk til eksport.

Austmann Bryggeri har tatt navnet sitt etter det gammelnorske ordet «austmann», som ble brukt om nordmenn som dro østover på handels- og oppdagelsesreiser.

 Les mer om Austmann Bryggeri